BGI workshops

12-01-2018

De 16 udvalgte Bright Green Island-projekter, som mange bornholmere var med til at udvikle og konkretisere på hhv. Bornholmerdøgnet og Stormødet i 2017, skal nu for alvor have ben at gå på og sættes godt i gang – med hjælp fra både frivillige og kommunale kræfter. Derfor inviteres alle involverede og interesserede til workshops i januar og februar, lyder det fra projektleder Lena Schenk.


Af Louise Skøtt Gadeberg www.passionkommunikation.dk

2017 var et travlt Bright Green Island-år, og både Bornholmerdøgnet i Almindingen og Stormødet på Campus må betegnes som succeser. Dels samlede arrangementerne mange kompetente og entusiastiske ø-kræfter, der alle støtter talstærkt op om rejsen mod at blive en stadig mere bæredygtig ø. Dels resulterede de to arrangementer i et væld af kreative ideer, akkompagneret af imponerende samarbejdsvilje og vedholdenhed.

Kom og få hjælp til det videre arbejde
Der er allerede udført et stort stykke arbejde af de mange frivillige, fremmødte bornholmere – og for at hjælpe dette arbejde godt på vej og ind i 2018, har holdet bag Bright Green Island valgt at invitere alle projektinvolverede og interesserede bornholmere generelt til temaworkshops, der bliver afholdt i Gæstekantinen på Landemærket 26 i Rønne og i kantinen på Vibegård, Vibegårdsvej 2 i Rønne.

Der er kommet imponerende meget brugbart materiale på bordet efter de to arrangementer i efteråret, og der vil vi som kontaktpunkt for Bright Green Island meget gerne støtte op og komme tættere på gruppernes arbejde og udfordringer, så vi bedst muligt får idéerne virkeliggjort", forklarer koordinator for Bright Green Island, Lena Schenk og præciserer:

"De 16 projektgrupper kan på de forskellige temaworkshops få rum og sparring til at videreudvikle ideen, de arbejder med. Der bliver mulighed for møde eller drøfte mulige samarbejdspartnere, fåinformation og sparring i forhold til fonds- og finansieringsmuligheder, eller videreudvikle selve ideen samt hjælp til at formidle den – f.eks. til Bright Green Islands hjemme- og Facebookside," lyder det fra Lena Schenk.

Send os en status på dit gruppearbejde
For at få mest muligt ud af den workshop, din projektgruppe skal deltage i, er det en god ide at forberede sig på det arbejde, der skal foregå i workshoppen.

Også selvom din gruppe endnu ikke har store forkromede arbejdsoverblik over vidtrækkende initiativer, konstaterer Lena Schenk med et smil.

"Vi opfordrer alle grupper, der ønsker at deltage, til at indsende en status på deres arbejde til os på Bright Green Islands Kontaktpunkt cirka to uger forinden. F.eks. en status på spørgsmål som: Hvad er fokus i projektet lige nu? Hvad ønsker I som næste skridt? Hvilke muligheder og barrierer er der pt.? Så har vi endnu bedre mulighed for at forberede netop dét til workshoppen," råder projektlederen.

Bright Green Island rykker på flere planer
Men de konkrete workshops er ikke eneste Bright Green Island-gryde, der er godt kog i. Der sker mange ting på flere niveauer – både politisk, i erhvervslivet, forskellige steder i kommunen samt blandt øens mange borgere", forklarer Lena Schenk.

"Vi har fået et styrket politisk fokus via det nye Klima- og Bæredygtighedsudvalget, hvor koordineringen og de konkrete handlinger i Bright Green Island-projektet fremover hører hjemme. Og også de bornholmske skoler har fået et større fokus på Bright Green Island-tanken og fortsætter takterne bl.a. fra sidste års Bright Green Island Naturvidenskabsuge. Så Bright Green Island er her i starten af 2018 på mange niveauer ved at finde sine ben at gå på."

Hvornår skal din projektgruppe til workshop?

 • Sted: Gæstekantinen, Landemærket 26, Rønne og i kantinen på Vibegård, Vibegårdsvej 2 i Rønne.
 • Kontakt: bgi@brk.dk
 • Datoer og tidspunkt:

 25. januar 2018

Sted: Bornholms Regionskommune, Kantinen på Vibegård, Vibegårdsvej 2, Rønne

  • 25. januar 2018, kl. 16:30-18:00
   Område: Transport:
   Grupper: 1, 2 & 3
  • 25. januar 2018, kl. 19:00-20:30
   Område: Bolig & Byggeri + Energi
   Grupper: 12, 13, 16 & 17

 8. februar og 27. februar 2018

Sted: Bornholms Regionskommune, Gæstekantinen, Landemærket 26, Rønne

  • 8. februar 2018, kl. 16:30-18:00
   Område: Natur + Dannelse

   Grupper: 8, 10 & 11
  • 8. februar 2018, kl. 19:00-21:00
   Område: Fødevarer + Forbrug
   Grupper: 4+5, 6+7, 9

 

  • 27. februar 2018, kl. 16:00-17:30
   Område: Erhverv + Mærkning + Forankring
  • Grupper: 14, 15 & 18