Bornholmerdøgn

12-09-2017
logo

Bright Green Island - næste skridt tages på Bornholmerdøgnet

Beslutningstagere, erhvervsfolk og almindelige bornholmere inviteres til over et døgn at sætte nye ambitiøse mål for Bornholms grønne omstilling.

Der er nu sendt invitationer til Bornholmerdøgnet, der løber af stablen i Kyllingemoderen den 6. og 7. oktober. De inviterede er øens politikere, erhvervsliv, foreninger og udvalgte medarbejdere i kommunen, ligesom der mulighed for at engagerede borgere kan deltage efter først-til-mølle-princippet.

Bornholmerdøgnet er en fælles refleksion over jordnære spørgsmål, der skal føre frem til en række konkrete bornholmermål, som skal give retning til fremtidens arbejde med den grønne omstilling.

Inddragelse er afgørende for strategiens succes
Borgmester Winni Grosbøll deltager aktivt i programmet begge dage og ser det som afgørende for Bright Green Island-strategiens succes, at det bornholmske samfund inddrages: "Det er en vigtig del af arbejdet med grøn omstilling, at vi får både erhvervslivet, foreningerne og borgerne til at tænke med. Det handler om at gøre Bornholm til et attraktivt sted at være for både borgere og erhvervslivet. Jeg håber derfor at se både øens beslutningstagere, ildsjæle og engagerede borgere, når vi sammen skal sætte nye mål, bornholmermål, under Bright Green Island-strategien".

Sammen får vi bedre ideer
Lena Schenk er projektleder og hun ser frem til at møde deltagerne til nogle intense dage. "Jeg glæder mig rigtig meget til at høre, hvilke tanker bornholmerne gør sig. Jeg ved, at der er mange på øen, der brænder for en grønnere hverdag og en bæredygtig fremtid. På Bornholmerdøgnet vil vi lægge vores kræfter sammen og jeg er sikker på, at der kommer nogle helt nye ideer og vinkler ud af det."

Bornholmerdøgnet finder sted i Kyllingemoderen den 6. og 7. oktober. Interesserede kan tilmelde sig, så længe der er ledige pladser på: http://www.tilmeld.dk/bornholmerdoegnet eller gennem brightgreenisland.dk