Bornholmske turismevirksomheder på vej mod grøn omstilling

17-01-2019
Gruppen omfatter både hoteller, en campingplads, et vandrehjem, pensionater samt aktører fra oplevelsesbranchen. De er en del af et første hold af virksomheder, der under projektet Bæredygtig Bundlinje Bornholm, de næste to år vil gå efter bæredygtige gevinster og en grønnere profil.

Gruppen har allerede været i gang med dette arbejde siden oktober. Sammen har de indtil videre arbejdet med cirkulær økonomi og energi. De har formuleret en række målsætninger, der omfatter alt fra belysning og opvarmning, til mindre madaffald og miljøvenlige rutiner i rengøring og køkken.

Gårsdagens møde havde fokus på værktøjer, der skal sætte virksomhederne i stand til at dokumentere resultaterne og forhåbentlig opnå det internationale bæredygtighedsmærke GreenKey.

Peter Juhl fra Destination Bornholm, der deltager som partner i projektet Bæredygtig Bundlinje Bornholm siger:
”Mange af vores virksomhedsmedlemmer søger bæredygtige grønne løsninger, det skyldes dels de besparelser, som ligger i arbejdet, men også at visse kundegrupper forventer synlige tegn på, at vi er en Bright Green Island, når de besøger Bornholm”. 

Fremtidige temaer i samarbejdet vil være Det Klimavenlige Måltid, Miljøledelse og samarbejde med kunder og leverandører. En af de virksomheder der deltager i projektet, er Pension Sandbogård. Herfra fortæller indehaver, Heidi Kjær:

”Vi vil sætte en grøn forretningsplan i gang og er derfor gået med i projekt Bæredygtig Bundlinje. Vi har allerede gjort en del selv, og fremadrettet har vi forskellige initiativer, der gør, at vi vil spare på blandt andet vand, varme og el".

Bæredygtig Bundlinje Bornholm kører frem til udgangen af 2020. Til den tid vil 30 virksomheder inden for industri, håndværk og turisme have en grøn forretningsplan. Målet er, at de 30 virksomheder til den tid tilsammen vil udlede 750 ton mindre CO2 og op til 250 ton mindre affald om året. Projektet er en del af Bright Green Island og der bliver specifikt arbejdet med Bornholmermålene: #1 Bornholm gør bæredygtighed til en god forretning samt #8 Når du er på Bornholm, er du en del af Bright Green Island.

Yderligere information: 
Lena Schenk, Bright Green Island for oplysninger om projektet: +45 30 18 23 53
Jesper Manniche, CRT for oplysninger om workshoppen: +45 30 85 51 75