Dueodde får intelligente, miljøvenlige skraldespande

10-10-2018

Helt konkret bliver i alt 68 skraldespande i sommerhuskvarteret på Dueodde i disse dage udstyret med sensorer. Via Telias såkaldte Narrowband IoT-netværk (NB-IoT) bliver hver skraldespand ved hvert enkelt sommerhus forbundet til renovationsselskabet BOFA.

BOFA får på den måde dag for dag viden om det præcise renovationsbehov i området. På den måde kan BOFA planlægge de daglige ruter optimalt og kan derfor se frem til at spare sine skraldevogne for unødvendige kilometer. Dermed giver den intelligente renovationsordning mulighed for at spare både tid, slitage og CO2-udledning.

Formand for kommunens Klima og Bæredygtighedsudvalg, Anne Thomas ser gode perspektiver i løsningen og siger:

"På Bornholm prøver vi at gøre det til en dyd at tænke i smarte løsninger på det grønne område. I dag henter vi affald i sommerhuse fra påske til efterårsferien. Vi håber med forsøget at kunne påvise, at det er muligt at tilpasse afhentningerne til de individuelle behov og dermed kunne tilbyde tømning året rundt for de samme penge. Det vil være en forbedret service til vore turister, specielt dem der besøger os uden for sæsonen."

I første omgang er der tale om en aftale, som BOFA vil evaluere efter et år. Hvad der skal ske herefter afhænger af resultaterne.


CO2; miljøforanstaltning