Grønne events på Folkemødet 2019

05-06-2019

Skal du på Folkemødet i den kommende uge er der god mulighed for at få indblik i flere bornholmske tiltag, der fremmer den grønne omstilling lokalt med relevans i en national og internationalt sammenhæng. Få indsigt, deltag i debatten og nyd stoltheden ved det, som vi kan bidrage med her fra vores ø i Østersøen. 

#CirkulærØkonomi, #Affaldsfri #Bornholmermål #brightgreenisland #Viergrønneogsueperseje #Godtfolkemødet2019 

Der er givet vis mange flere events end dem vi lige får med her. Så gå endelig på opdagelse i Folkemødet app eller på deres hjemmeside 

Torsdag den 13. juni

Cirkulær økonomi og affald på Bornholm
Kl. 13.30-14.00, N9 - Gæsten
Flemming Beesenbacher er med om cirkulær økonomi og BOFA fortæller om deres ambitiøse projekt med at opflæaske bornholmske børn med cirkulælr økonomi gog genbruge alt affald på Bornholm fra om 13 år, når ovenen slukkes. 
Deltagere: Jens Hjul-Jensen, BOFA, Flemming Beesenbacher, Carlbergfonden, moderator: Malene Botoft.

Fredag den 14. juni

Fremtidsværksted – for børn og unge
Kl. 9.00-9.55, C20 Europa-Kommissionen
Vi køber nye ting som aldrig før: mobiltelefoner, legetøj, computerspil... vi skal altid have det nyeste af det nye. Men hvad sker der med de ”gamle” og brugte ting vi hele tiden skal erstatte? Danmark er det land i EU, der årligt genererer mest affald per person.. Heldigvis er vi også blandt de lande, der er bedst til at genanvende og genbruge affald på den bedste måde. Kig forbi, med eller uden børn, og lær om din egen plads i det store globale affaldssystem, og hvordan EU arbejder for at styrke den cirkulære økonomi i Europa.
Deltagere: Brian Kjær Johansen, formidler BOFA og Thomas Bach Jørgensen, informationsmedarbejder Europahuset

Verdens mest ambitiøse projekt – Bornholm viser vejen
Kl. 13.30-14.00, N9 - Gæsten
Vision: I 2032 er der ikke længere noget affald på Bornholm – hvad der bliver smidt ud, err ressourcer, der kan recirkulerers til gavn for hele samfundet.
Deltagere: Jens Hjul-Jensen, dir. BOFA, moderator: Malene Botoft.

Lørdag den 15. juni 
Unge griller Klimaministeren

09:00 - 09:45, B2 - Klima & Energi Scenen, Nordlandspladsen
Bornholmske gymnasieelever sætter ministeren under krydsild på Klima & Energi Scenen
Eventbeskrivelse. Hvad vil unge bornholmere allerhelst have svar på fra landets klima, Energi- , forsynings- og klimaminister - og hvad er de vigtigste budskaber, de har med til ministeren og politikerne. Mød morgenfriske bornholmske unge, der har sat sig ind i tingene og tør udfordre politikerne.
Deltagere: Elever, Opvakte og morgenfriske, Campus Bornholm STX, Lars Christian Lilleholdt, Energi, Forsynings og Klimaminister, Venstre. Karen Hjulmand, moderator, DR
Bornholm i krystalkuglen 2030
Kl. 11:30 – 12:15, C20 Europa-Kommissionen
En lille ø i en stor union: hvordan vi gloable og europæiske tendenser påvirke Bonrholm? Et stærkt panel af bornholmere diskutere øens nutid og fremtid: Hvordan kan Bornholm bidrage til den fælles indsat med at nå verdensmålene? Hvordan kan øen udnytte fordelene ved EU samarbejdet bedst muligt?
Deltagere: Louise Skøtt Gadeberg, Passion Kommunikation, Jens Hjul-Nilsen, BOFA, Mikkel Bach-Jensen, Gaarden og Gourmet Bornholm

Klima- cocktailbær eller krumptap i dansk erhvervsudvikling?
Kl. 17:20 – 18:05, G34 Danmark I Verden – Klimabevægelsens Telt 
Leverer dansk erhvervsservice lineær rådgivning i en cirkulær økonomi? Og er vi overhovedet dygtige nok i Danmark til at plukke selv lavt hængende frugter? Manglende viden opleves som den primære barriere og hver anden virksomhed angiver, at de ikke ved nok om cirkulær økonomi til at anvende det.
Deltagere: Karen Bladt, Hasle Refractories, Lars Erik Jønsson Erhvervshus Nordjylland, Liselotte Howy Stockholm, Erhvervshus Hovedstaden, Poul Erik Lauridsen Gate21/ Styregruppeformand Bæredygtig Bundlinje Bornholm. Moderator: Anne Thomas, Bæredygtig Bundlinje Bornholm.

Grønne energiforbrugere – med pisk eller gulerod?
Kl. 16:30 - 17:15, B2 - Klima & Energi Scenen, Nordlandspladsen
Skal vi lovgive, tale fornuft eller lokke danskerne til ar blive grønne energiforbrugere?
700 bornholmere har deltaget i 100 millioner kroners forsøg med at lade elselskabet styre varmen i deres hjem. Alt tyder på, at det er en succes - men hvor villige er danskerne i virkeligheden til at lade andre være med til at bestemme deres energiforbrug. Er de kun med på den grønne omstilling, når det hverken kan mærkes på pengepungen eller i hverdagen. Og hvad gør vi ved det! 
Deltagere: Claus Munch Jørgensen, Bornholmer, Ecogrid, Lars Goldschmidt, Bornholms Energi og Forsyning, Rikke Harbo Trikker, SEAS-NVE, Jens Olsen, Bornholmer, Ecogrid, Moderator: Jørgen S. Kristensen, Dansk Energi.

Affaldsfri Bornholmermål brightgreenisland Viergrønneogsueperseje Godtfolkemødet2019; CirkulærØkonomi