Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
SharePoint

Projektgrupper der arbejder aktivt med Bornholmermålene

Lokale bornholmeres viden og ideer er guld værd i forhold til at kunne pege på grønne løsninger til gavn og glæde for vores ø. Involvering af borgere er derfor vigtigt for at kunne fortsætte den udvikling, som Bornholm er godt i gang med.

På arrangementet, Bornholmerdøgnet 2017 og et efterfølgende stormøde, blev der arbejdet intensivt fra mange bornholmeres side med at formulere projektideer og muligheder. Siden da er et væld af ideer blevet kogt ned, og forskellige projektgrupper arbejder i dag med initiativer, der hver især skal gøre Bornholm til den grønne ø, vi ønsker os.

Udgangspunktet er "8 Bornholmermål"

Alle projekter, der arbejdes med i dag, tager udgangspunkt i "8 Bornholmermål" og visionen, Bright Green Island. Projektgrupperne arbejder side om side og én gang om året mødes de på et stormøde, hvor der gives en status på arbejdet.

 

"8 Bornholmermål"

  • Bornholm gør bæredygtighed til en god forretning

  • Bornholm fører regnskab med sin grønne omstilling

  • Bornholm har et negativt CO2-regnskab i 2035

  • Bornholm kører grønt på land

  • Bornholm kobler bæredygtighed og boliger med kulturel identitet

  • Bornholm er fyrtårn for bæredygtige danske fødevarer

  • Bornholm gør sin naturrigdom til en del af bundlinjen

  • Når jeg er på Bornholm, er jeg en del af Bright Green Island

 

Bright Green Island Kontaktpunkt formidler arbejdsgruppernes arbejde og understøtter koordinering til øvrige tiltag. Desuden rådes der over faglige ressourcer, som kan hjælpe med at finde de bedste løsninger, opnå den rette kvalitet og sikre en koordinering af faglige processer.Vi kan trække på medarbejdere og eksperter fra Bornholms Regionskommune, Bornholms Energi og Forsyning, Bornholms Affaldsbehandling, Lokale Aktions Grupper Bornholm og øvrige partnere på øen.

Arbejdet med den grønne omstilling foregår på mange niveauer. Strategisk er det Kommunalbestyrelsen og Vækstforum, der tegner de store linjer. Konkrete indsatser er indlagt i virksomhederne. Ude i foreningerne indarbejder medlemmerne grønne mål defineret af Bright Green Island. I arbejdsgrupperne, og hos enkeltpersoner, bliver der personligt taget ansvar for Bright Green Island.

Projektideerne

 Alle projektideer fra Bornholmerdøgnet.pdf

 Projektgrupper under Bornholmermålene.pdf

procesplan 2018.jpg