Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
SharePoint

BYG360° og MaterialeVærket

BYG360° og MaterialeVærket er to sammenhængende projekter, der handler om at bruge og genbruge de gode ressourcer, vi har på øen – så vi får kvalitet, økonomi og klimavenlighed til at gå op i en højere enhed. For både de bornholmske forbrugere og erhvervslivet.

Konkret arbejders der med bæredygtig nedrivning af ældre bygninger, således at flest mulige byggematerialer kan genbruges i andre sammenhænge. Samtidig med at et MaterialeVærk åbner for at eksperimentere med udvikling af nye byggematerialer skabt ud gamle materialer samt fra biobaserede og råstofbaserede materialer fra Bornholm. MaterialeVærket etableres i samarbejde med Multihuset i Østerlars, der lægger lokaler til en udstilling og et eksperimenterende materialeværksted.

Det samlede projekt sigter således også på at skabe mulighed for nye forretningsområder for bornholmske virksomheder indenfor nedrivning samt salg og byggeri med genbrugsmaterialer. Cirkulær økonomi handler på den måde ikke kun om miljø, men også om nye lokale arbejdspladser.


APRIL 2019: 

Vil du bygge med bæredygtige materialer? 


MaterialeVærket har arrangeret en række aktiviteter, om det at bygge med bæredygtige materialer både som selvbygger og håndværker. Aktiviteterne er gratis og er åbne for alle!


Foredrag om kalk og kalkning, ved arkitekt Niels-Holger Larsen
Mandag 8. april kl. 16.00 - 17.30 i "Det Grønne Pakhus" i Multihuset

Opstart af selvbyggernetværk og informationsmøde
Tirsdag 23. april kl. 19.00 - 20.30 i "Det Grønne Pakhus" i Multihuset. 
Vi laver en generel opfølgning og gør en indsats for at sætte selvbygger-netværket i gang. Inviter gerne din nabo eller andre interesserede med!

Praktisk workshop om kalkning, ved Caroline White
Torsdag 25. april kl. 15.00- 19.00 - hos én af jer! 
Har du et hus der skal kalkes (hvidt) udvendigt, så send gerne en mail med et billede til Caroline på kontakt@glarbowhite.dk, send inden 10. april.

Tilmelding: Tilmeld dig gerne så snart du ved, om du vil deltage - og senest fire dage i forvejen på info@detgronnepakhus.dk eller send en sms til: 30 27 91 11 af hensyn til forplejning og øvrige forberedelser.