Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
SharePoint

Fyrtårn for fødevarer 

Bornholms Landbrug, Gourmet Bornholm og Bornholms Regionskommune stiftede i 2014 ”Partnerskabet for udvikling og afsætning af bornholmske kvalitetsfødevarer”. Partnerskabet tegnes af formændene for de to organisationer og borgmesteren.

Partnerskabet har støttet og igangsat en række initiativer og i 2017 stået bag udarbejdelsen af Bornholms Fødevarestrategi 2017-2025.

Strategien for de bornholmske fødevarer, skal fungere som en fælles overligger for fremtidens fødevareudvikling på Bornholm, og som et konkret værktøj til prioritering af fremtidens indsatser og projekter.

Strategien er baseret på input fra en række lokale intressenter som Bornholms Regionskommune, Gourmet Bornholm – en del af regional madkultur, Bornholms Landbrug, Center for Regional- og Turismeforskning, Væksthus Hovedstadsregionen (Bornholm), Destination Bornholm, VisitDenmark, FOOD, LAG Bornholm, Business Center Bornholm og  fødevareerhvervet.

Med forbrugeren i fokus, er missionen at styrke evnen, viljen og motivationen hos øens små og store fødevarevirksomheder til at udvikle, bevare og sælge Bornholms stedbundne kvaliteter, den særegne bornholmske råvare og den særlige bornholmske fødevareoplevelse.